Hux Flux

4. heinäkuuta 2023 - 13.08

Gyllene Tideriltä pukkasi ulos uusi albumi Hux Flux. Levyltä oli jo julkaistu muutama sinkku, jotka eivät nyt oikein kolahtaneet. Tuntuivat vähän sellaisilta mitäänsanomattomilta midtempo-paketeilta. Nyt kun albumia on muutaman kerran tullut pyöriteltyä, niin se tuntuu huomattavasti vahvemmalta kuin oletin.

Edellinen levy Samma skrot och korn (2019) oli hyvin samanlainen. Senhän piti olla jo bändin viimeinen, mutta niin sitä vain tuli vielä ainakin tämä albumi ja kohta alkava kiertue, joka piiiitkästä aikaa tulee Suomeenkin.

Mutta niin Hux Flux. Toimiva kiekko. Toivottavasti näitä biisejä pääsee kuulemaan myös livenä. Varsinkin levyn avaavat Gyllene Tider igen ja Dagar att dansa ovat meneviä ralleja ja toimisivat varmasti livenä. Levyn pisin biisi Chans on kolme ja puoli minuuttinen, muut rutkasti alle, joten levyn kuuntelee nopeasti läpi ja biisit jäävät helposti luuppaamaan; taattua GT-poppia. Mukana on myös Gammal kärlek rostar aldrig, joka on samanniminen kuin Gesslen edellinen soolo, joten ei tarvi hirveästi miettiä, onko kaikki materiaali kirjoitettu vain tätä albumia varten. Biisi kyllä toimii levyllä hyvin. Myös Sanna mina ord (ja sen englanninkielinen versio Sunday Driver Yea) on myös alunperin kirjoitettu PG Roxetten albumille, mutta tämä biisi itse asiassa kuulostaa paljon enemmän GT:ltä, joten se sopii levylle hyvin.

Samoin albumin lopetusraita Det perfekta svaret on kirjoitettu jo vuonna 1984, joten se levytettiin nyt heti lähes 40 vuotta myöhemmin.

Eli kyllä tämä albumi toimii ja kiertuettahan tässä odotaa jo ihan satasella!

Lisää uusi kommentti