Turku Touring

28. elokuuta 2022 - 13.50
Kuva
Turku Touring

Pari viikkoa sitten tuli ajeltua Turku Touring. Reissu meni varsin mallikkaasti. Tapahtumassa on 4 eri matkavaihtoehtoa: 30, 60, 120 ja 250 kilometriä. Ajoin Maran kanssa 120 kilometrin lenkin. Lähdimme ensimmäisessä joukossa ajamaan, koska tapahtumaan mainostettiin "kuntopyöräilynä", mutta 30 kilometrin kohdalla jouduimme jättäytymään ryhmästä, sillä vauhti oli yli 30km/h ja se oli vähän omille koiville liikaa. Tietysti tuli myös vähän alaston olo, kun olimme ainoat, joilla ei ollut lukkopolkimia. Välineurheiluksi menee tämä.

No, oli miten oli viisi tuntia myöhemmin oli lenkki takana ja tunsi ajaneensa kunnolla, mutta kyllä kannatti. Tapahtuma oli kaikin puolin hyvin järjestetty ja taukopaikoilla sai hyvin evästä kyytiin. Päivähän oli oikein lämmin, joten juomaa meni useita litroja ajon aikana. Tällä erää ei kyllä mitenkään liian kuuma ollut, ettei alkanut sentään huippaamaan.

Ehkäpä ensi vuonna uudestaan?

Koska tuona viikonloppuna Turussa oli kahdet festarit myös käynnissä, olivat junat buukattu, joten turvauduimme taas GoMoren palveluihin. Tällä kertaa en ottanut alle Teslaa, vaan samalta omistajalta Renault Zoen. Pikkuauto sähkömoottorilla. Rangea oli 350km, joten Turkuun suoraan, hidas lataus siellä viikonlopun aikana ja takaisin. Oikein mukavaa menoa. Rellusta jäi kuva, että jos Clioon vaihtaisi sähköisen voimalinjan olisi ajo jotakuinkin tällaista. Eli siis auto ei merkittävästi eroa polttomoottorisesta – vähän vain mukavampi ajella, kun kiihtyvyyttä on enemmän kuin 1,2 litrasessa bensakoneessa. Teslahan tämä ei ollut millään muotoa. Esimerkiksi käyttöliittymän responsiivisuudessa Tesla vie Rellua 6-0.

Renault Zoe
Sähköinen Renault Zoe oli ihan passeli ajella.

Autoilun saralta päällimmäisenä jäi kuitenkin tunne, ettei polttomoottoriselle autolle ole mitään tarvetta, jos autoa jostain syystä tarvisimme jokapäiväisessä elämässä. Näiden muutamien ajojen jälkeen tunnun olevan kotiutunut sähköiseen nykyautoiluun täysin.
 

Lisää uusi kommentti