Haloo Helsinki! – Älä pelkää elämää

17. syyskuuta 2021 - 10.12
Kuva
Haloo Helsinki!, kuvaaja Marek Sabogal

Haloo Helsingin! seitsemäs pitkäsoitto Älä pelkää elämää ilmestyi viikko sitten. Piti kuuntelemani heti ilmestymisen aikoihin, mutta unohdin. Nyt tätä on sitten tullut pari päivää soiteltua. En edes sinkkuna julkaistuja biisejä ollut kuullut aiemmin, joten koko 11 kappaleen kavalkadi oli itselle aivan uunituoretta poppia.

Levy kolahti välittömästi. Muutaman päivän kuuntelun jälkeen arvostan tekeleen vuosituhannen viiden parhaan albumin joukkoon. Heti levyn avausraita, Foliohattukauppias, näyttää, että nyt on tehty musiikkia tunteella ja tosissaan. Yli viiden ja puolen minuutin kappale listaa kasan salaliittoteorioita kuulijan päähän pyörimään. Suorastaan disinformaativinen startti. Tahti vain nopeutuu toisen kappaleen, Reiviluola, myötä.

Lady Domina ottaa sanoituksessa kantaa ihmisen luonnon tuhoamiseen. Musiikaalisesti biisissä yhdistyy jazzahtava soundi, torvet ja kova biitti. Huh, toimii todella hyvin.

Mainitaan vielä erikseen Älä länkytä. Tästä kappaleesta voisi mielellään vielä kuulla jonkun remix-versionkin. Discomaisinta Haloo Helsinkiä! tähän mennessä – ja tulee mieleen YouTubesta löytyvä Baby Car… Mutta siis tämä ralli tykittää todella kovaa tajuntaan ja vie kuuntelijan väkisin savuisen yökerhon lattialle discopallon välkähdyksiin tanssimaan Flat Ericin kanssa.

Voin suositella Älä pelkää elämää ihan jokaiselle. En todellakaan odottanut, että Haloo Helsinki! pystyisi tuomaan näin kovan paketin ulos parin vuoden tauon jälkeen, mutta näemmä pystyi. Kovat rispektit, viis kautta viis.

Jos kerran kuussa joku käynyt on / Ei rauha maassa ole mahdoton

Lisää uusi kommentti